Skip to content

Újrahasznosított műanyag felhasználásával készül a poharas Magnum új csomagolása

Az Unilever egyik fő célkitűzése, hogy az általunk felhasznált csomagolóanyagok minél kevésbé terheljék a környezetünket. Elmondhatjuk, hogy hatalmas lépést tettünk meg: idén több mint 7 millió olyan poharas Magnum jégkrémet hoz forgalomba az Unilever Európa-szerte, amelynek a csomagolása újrahasznosított – és természetesen újrahasznosítható – műanyag felhasználásával készül.

Ez a lépés része az Unilever globális, csomagolóanyagokkal kapcsolatos kötelezettségvállalásának, amelyek az alábbiak:

  • 2025-ig több mint százezer tonnával csökkentse a felhasznált műanyag csomagolóanyagok mennyiségét,
  • a felére csökkentse a felhasznált nem újrahasznosított, közvetlenül kőolajból készülő műanyagok mennyiségét,
  • valamint ösztönözze az újrahasznosított műanyagok használatát.

Az új csomagolásban kapható poharas Magnumok a nagyobb európai piacokon folyamatosan kerülnek forgalomba. Hazánkba várhatóan 2021 első felétől érkeznek meg, így a poharas Magnum nálunk jövőre bevezetésre kerülő két új íze, a Gold Dupla Karamell és a Ruby Csokoládés már az új csomagolásban kerül a boltok polcaira. 

Büszkék vagyunk arra, hogy részei lehetünk egy fenntarthatóbb jövő felé tett jelentős lépésnek, és hozzájárulhatunk fogyasztóink felelős és tudatos döntéseihez.

A fenntarthatóbb és a felelős fogyasztói döntést elősegítő lépés azért is különleges, mert korábban nem létezett az a technológia, amellyel a csomagolóanyagként használt polipropilén úgy lett volna újrahasznosítható, hogy végül élelmiszer-csomagolásra is alkalmas legyen. Ezt a világon egyedülálló eljárást, a zártláncú újrahasznosítási módszert az Unilever támogatásával a SABIC műanyag- és vegyipari vállalat fejlesztette ki, így immára kevert, gyenge minőségű polipropilén műanyaghulladék – amely általában a hulladéklerakókba vagy hulladékégetőkbe kerül – is újrahasznosíthatóvá vált. A zárt folyamatnak köszönhetően a felhasználásra kerülő polipropilén minősége nem csökken/romlik, ezért akár végtelenszer újrahasznosítható. Ennek eredményeképp a szűz műanyag iránti szükséglet is csökken.

Az Unilever tervei szerint 2025-re pedig minden Magnum-tégelyt újrahasznosított műanyag felhasználásával állítanak majd elő.