Skip to content
Elég a műanyagból!

Csatlakozz hozzánk céljaink megvalósításában!

 Az életmentéstől az űrutazásig a műanyag feltalálása megváltoztatta a világot. Azonban az évek múlásával a műanyag kényelmi cikk lett az egyre rohanó világunkban. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi egyszer használatos műanyag termék létezik, mint például a műanyag zacskó, vagy élelmiszer-csomagolóanyagok, amiket csak néhány percig használunk, élettartamuk azonban több száz év is lehet.

A világ tele van műanyag termékekkel, köztük a Mi termékeink csomagoló anyagaival is! A változás első lépéseit nekünk kell megtenni, ha azt akarjuk, hogy tűnjön el a műanyagszemét a lakóhelyünkről, a folyóinkból és az óceánokból! Legfőbb célkitűzésünk, hogy a termékeink műanyag csomagolásai újrahasznosíthatók, újrafelhasználhatók vagy komposztálhatók legyenek. Ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy a műanyag egy fenntartható körforgás része legyen és ne szennyezze a környezetünket.

„A műanyag hulladéktól csak úgy tudunk megszabadulni, ha a lehető leggyorsabban radikális lépéseket teszünk. Újra kell gondolnunk a termékeink csomagolásával kapcsolatos elképzeléseinket.” Alan Jope, Unilever vezérigazgató Az Unilever két nagyszabású kötelezettségvállalást jelentett be a vállalat műanyag felhasználását illetően. 2025-ig a felére csökkentjük a szűz műanyagok felhasználását a csomagolásainkban például azáltal, hogy az újrahasznosított műanyag arányát növelni fogjuk.

Számszerűsítve, a műanyag felhasználását összesen több, mint 100 000 tonnával kívánjuk csökkenteni globálisan. Továbbá ezt az ambiciózus célkitűzést alternatív csomagolóanyagok és izgalmas innovációk bevezetésével szeretnénk elérni. Néhány ilyen megoldást, mint például a többször használható csomagolások és a ’naked’ termékeket, melyek egyáltalán nincsenek műanyagba csomagolva, már tesztelünk egyes piacokon. Angliában például a Solero jégkrém #GetPlasticWise kampányában szereplő innovatív papírdobozos megoldással 35% -kal csökkentettük a termékben a műanyag felhasználást, amire nagyon büszkék vagyunk!

Keresd az új logót a csomagolásainkon! 

Az Algida csapata fenntarthatóbb csomagolás használatára törekszik

Mi - az Algida elkötelezett csapata - a csomagolásainkon megjelenített minél egyértelműbb információkkal igyekszünk segíteni fogyasztóinkat a tájékozódásban. Reméljük, hogy ezzel is segíteni tudjuk fogyasztóinkat az újrahasznosíthatósági lehetőségek minél szélesebb körű megismerésében és gyakorlati alkalmazásában. Továbbra is a tőlünk telhető legnagyobb erőfeszítéssel dolgozunk azon, hogy mérsékeljük a csomagolóanyag felhasználásunkat, és arra törekszünk, hogy minden általunk felhasznált csomagolóanyag újrahasznosítható, újra felhasználható, vagy újrahasznosított legyen.

Az összes multipack papírdobozos termékünk “Please recycle” logóval van ellátva, tehát a papírdoboz újrahasznosítható. A papírdobozt a szelektíven gyűjtött papírhulladékok közé lehet helyezni.

Használd újra a Carte d’Or jégkrémek műanyag tégelyeit és a Magnum jégkrémek műanyag poharait!

A műanyag Magnum jégkrémes poharak és Carte d’Or műanyag jégkrémes tégelyek újra felhasználhatóak, bátran tárolj benne (kész)ételeket, vagy használd más anyagok, tárgyak tárolására! A műanyag poharak és fedelek technikailag újrahasznosíthatóak. Nézz körül, lakóhelyeden milyen megoldások vannak a szelektív gyűjtésükre és újrahasznosításukra. Ezáltal hozzájárulsz, hogy ezek a csomagolóanyagok is visszakerüljenek a fenntartható körforgásba.